Oulun Oppikylän kuukausiviesti

Koulu ja päiväkoti valmistuvat hyvää vauhtia

Oulun kristillisen peruskoulun ja päiväkoti Verson työmaalla on joka päivä enemmän nähtävää. Nyt asennetaan jo lattiamattoja.

Vuokramalli mahdollistaa myös tulevan laajenemisen

“Hankeryhmässä mietimme, mikä rahoitusmalli mahdollistaisi uuden koulukiinteistön lisäksi myös laajennusrakentamisen tulevaisuudessa.”

Tapio Pokka, hankeryhmän puheenjohtaja

Vuokramalli mahdollistaa myös tulevan laajenemisen

“Hankeryhmässä mietimme, mikä rahoitusmalli mahdollistaisi uuden koulukiinteistön lisäksi myös laajennusrakentamisen tulevaisuudessa.”

Tapio Pokka, hankeryhmän puheenjohtaja

Vastuullinen päiväkotirakentaminen

Päiväkodin hengitysilma, tilojen viihtyisyys ja stressittömyys sekä henkilökunnan motivaatio ja työviihtyvyys vaikuttavat siihen, millaiseksi lapsuuden tärkeimmät vuodet muodostuvat. Lapsi ei voi tehdä näitä valintoja, vaan meidän aikuisten on tehtävä ne hänen puolestaan.

Aiemmat kuukausiviestit

Huhtikuun kuukausiviesti

Oulun lähes 2900-neliöisen Oppikylän puupohjaisiin rakenteisiin on sitoutunut 300 000 kg hiilidioksidia. Kun koulu vuosisatojen päästä päätyy takaisin luonnon kiertokulkuun, sen puumateriaaleista saadaan merkittävät kierrätyshyödyt. Yhteensä ilmastohyödyt kompensoivat noin 5 miljoonan autolla ajetun kilometrin päästöt.

Maaliskuun kuukausiviesti

“Kaikilla kouluyhteisön yhteisöllisyyttä rakentavilla keinoilla voidaan vähentää kiusaamista. Koulussa on keskityttävä oppilaiden hyvinvointiin, mutta myös henkilökunnan hyvinvointi valuu oppilashyvinvoinniksi.”

Petri Ojala, rehtori
Marjut Väihkönen, erityisopettaja

Helmikuun kuukausiviesti

“Meidän pitää pystyä tekemään ekologisempia rakennuksia niin, että rakennusmateriaalit tulevat läheltä ja ovat uusiutuvia luonnonmateriaaleja.”

Markku Karjalainen
puurakentamisen ja puuarkkitehtuurin dosentti
Tampereen teknillinen yliopisto

Tammikuun kuukausiviesti

Oulun kristillisen koulun aamu- ja iltapäivätoiminta on valtakunnan tasolla arvostettua. Uuden koulun tilat on suunniteltu tätä toimintaa ajatellen.

Joulukuun kuukausiviesti

”Yhteistyö pelikenttien, leikkipihan ja koulutilojen suhteen on koulun ja asukasyhdistyksen yhteinen tavoite.”

Petri Ojala, rehtori

Marraskuun kuukausiviesti

Ryhmä oppilaita kävi kurkistamassa tulevaa koulua. Katso ihana video lasten työmaavierailusta.

Lokakuun kuukausiviesti

Koulun upea hirsirunko on saanut katon suojakseen. Katso videokuvaa hirsikoulun työmaalta.

Syyskuun kuukausiviesti

”Tämä on ollut haastava työ kaiken kaikkiaan, mutta olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen.”

Pia Helin,
Arkkitehti, Ark’Aboa

Elokuun kuukausiviesti

“Yhteiset suunnittelupalaverit on sujuneet todella hyvässä hengessä. On löydetty hyviä ratkaisuja, jotka parantavat lopputulosta entisestään.”

Tapio Pokka,
hankeryhmän puheenjohtaja

Kesäkuun kuukausiviesti

”Tämä koulu keskittyy oppilaiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tärkeää on oppilaiden kohtaaminen laajemmassa ja syvällisemmässä kontekstissa kuin pelkästään oppiainelähtöisesti oppimiseen keskittyen.”

Petri Ojala, rehtori

Toukokuun kuukausiviesti

“Kun opettajat suunnittelevat itse uuden opetussuunnitelman mukaisia työympäristöjä, he motivoituvat myös uusiin toimintatapoihin ja teknologiaan.”

Marko Kuuskorpi
Oppimisympäristötutkija, tohtori

Huhtikuun kuukausiviesti

Oulun Hietasaaren ja Nallikarin virkistysalueiden tuntumassa alkaa pian tapahtua. Suomen ensimmäinen Oppikylä on lähtölaskennassa, rakennuslupahakemus on jätetty viikolla 14.

Hirsirunkoinen yhtenäiskoulu ja päiväkoti on suunniteltu yhdessä koulun henkilöstön ja pedagogisen rakentamisen asiantuntijoiden kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Oppikylän uutiskirje pysyäksesi mukana hirsikoulujen ja käyttäjälähtöisen suunnittelun kehitysaskelissa!