Oulun Oppikylän kuukausiviesti

Oppikylän työmaalla edetään reipasta vauhtia

Alkusyksy on vilkasta aikaa Oulun Oppikylän työmaalla. Koko rakennus saa pian katon päänsä päälle. Ala- ja yläkoulun hirsirunko, muut kantavat rakenteet sekä kattoelementit on jo asennettu.

Päiväkotisiiven kattoelementtejä rakennetaan parhaillaan, jotta katto saadaan nostettua päiväkodin suojaksi heti viikolla 38 tapahtuvan hirsiasennuksen jälkeen. Rakennuksen sisäpuolella on käynnissä lattian betonivalujen valmistelevat työt sekä yläpohjan ilmanvaihtokanavien asennukset.

Monikäyttöisyys suunnittelun lähtökohtana

”Tämä on ollut haastava työ kaiken kaikkiaan, mutta olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen.”

Pia Helin
Arkkitehti, Ark’Aboa

Monikäyttöisyys suunnittelun lähtökohtana

”Tämä on ollut haastava työ kaiken kaikkiaan, mutta olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen.”

Pia Helin
Arkkitehti, Ark’Aboa

Visio vastuullisesta koulurakentamisesta

Pehmeä hirsiseinä käden alla, lämpöinen puu, jonka päällä istua jalat ristissä. Valoa suurista ikkunoista, iloa, naurua. Raikas ilma, jota hengittää keuhkot täyteen.

Aiemmat kuukausiviestit

Elokuun kuukausiviesti

“Yhteiset suunnittelupalaverit on sujuneet todella hyvässä hengessä. On löydetty hyviä ratkaisuja, jotka parantavat lopputulosta entisestään.”

Tapio Pokka,
hankeryhmän puheenjohtaja

Kesäkuun kuukausiviesti

”Tämä koulu keskittyy oppilaiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Tärkeää on oppilaiden kohtaaminen laajemmassa ja syvällisemmässä kontekstissa kuin pelkästään oppiainelähtöisesti oppimiseen keskittyen.”

Petri Ojala, rehtori

Toukokuun kuukausiviesti

“Kun opettajat suunnittelevat itse uuden opetussuunnitelman mukaisia työympäristöjä, he motivoituvat myös uusiin toimintatapoihin ja teknologiaan.”

Marko Kuuskorpi
Oppimisympäristötutkija, tohtori

Huhtikuun kuukausiviesti

Oulun Hietasaaren ja Nallikarin virkistysalueiden tuntumassa alkaa pian tapahtua. Suomen ensimmäinen Oppikylä on lähtölaskennassa, rakennuslupahakemus on jätetty viikolla 14.

Hirsirunkoinen yhtenäiskoulu ja päiväkoti on suunniteltu yhdessä koulun henkilöstön ja pedagogisen rakentamisen asiantuntijoiden kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Oppikylän uutiskirje pysyäksesi mukana hirsikoulujen ja käyttäjälähtöisen suunnittelun kehitysaskelissa!