Ouluun rakenteilla hirsikoulu

huhti 8, 2020

Nallikarin virkistysalueen tuntumaan on nousemassa hirsirunkoinen, Oppikylä-konseptin mukainen yhtenäiskoulu. Koulu tulee luonnonkauniille paikalle vuosien 2005 ja 2025 asuntomessualueiden välimaastoon. Rakennuslupahakemus on parhaillaan käsittelyssä, ja työt tontilla alkavat heti sen hyväksymisen jälkeen. Rakentaminen kestää tulevan lukuvuoden ajan. Päiväkoti, alakoulu ja yläkoulu pääsevät muuttamaan uuteen kouluun syksyllä 2021.

Yksikerroksiseen hirsirakennukseen on suunniteltu toimivat tilat hieman yli 200 oppilaan peruskoululle esiopetusryhmineen sekä 63-paikkaiselle päiväkodille. Yhteensä rakennus käsittää noin 2600 neliötä. Lisäksi koulun ympärille rakennetaan aktiivista liikkumista ja mielikuvitusta kehittävä turvallinen pihapiiri.

Yhtenäiskoululla on laajenemistarvetta myös tulevaisuudessa, sillä koulu tulee ajan mittaan kasvamaan yksiluokkasarjaisesta kaksiluokkasarjaiseksi, ja päiväkodinkin lapsimäärä on kasvussa. Siksi nyt tehtävä hirsirakennus on jo valmiiksi suunniteltu myöhempää laajentumista silmällä pitäen. Rakennuksen sisätilat on suunniteltu joustaviksi ja muunneltaviksi. Esimerkiksi kotiluokkien seiniä voidaan helposti liikutella ja luokkia yhdistellä ja järjestellä uudelleen.

Meren läheisyyteen nouseva koulu on upea näyte suomalaisen perinnerakentamisen ja modernin älyteknologian yhdistämisestä. Rakennus on hirsirunkoinen, ja materiaalit sisustuksesta akustiikkaan on valittu aistiystävällisyys ja ekologisuus huomioiden. Koulurakennuksen kuntoa, energiankulutusta ja sisäilman puhtautta seurataan älyteknologian avulla koko rakennuksen elinkaaren ajan.

Lisätietoa Oulun kouluhankkeesta
Uusien toimitilojen käyttäjiksi tulevat Oulun kristillinen peruskoulu ja päiväkoti Verso, joiden toiminnasta vastaa Oulun kristillinen kasvatus ry osana laadukkaan suomalaisen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palveluntuotantoa.
Lisätietoja antaa rehtori Petri Ojala, petri.ojala@oukris.fi tai voi lukea lisätietoa verkkosivuilta www.oukris.fi.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Oppikylän uutiskirje pysyäksesi mukana hirsikoulujen ja käyttäjälähtöisen suunnittelun kehitysaskelissa!